Tuesday 4 January 2011

Ficat de porc in sos de vin alb

 

Foarte ieftin (10 lei pt 4-6 persoane) si extrem de rapid de praparat (20 de minute). Photo 014

 

 

 

 

 

 

Ce iti trebuie (pentru 4-6 persoane):

1 lob mare de ficat de porc (eu iau de la Angst de obicei, si e intotdeauna proaspat)

1 cana de vin alb

condimente (sare, piper, cimbru)

unt si ulei (preferabil de rapita, de soia sau de porumb)

1 tigaie incapatoare sau o cratita cu capac

 

Ce trebuie sa faci:

Photo 011Sa tai ficatul pe lungime, in felii de approximativ 2 cm si sa il pui la prajit in uleiul deja incins.

In niciun caz sa nu speli ficatul inainte de preparare!!

Dupa ce a sfarait un pic pe ambele parti (doar cat sa prinda culoare), torni vinul, presari cimbrul, si pui capacul.

 

 

Photo 013

Dupa 5 minute presari sarea si piperul, intorci ficatul si pui cate o bucatica de unt pe fiecare bucata, ca in imagine.

Pui capacul la loc si mai lasi 10 minute, la foc mic, si gata!

Garnitura obligatorie: piure de cartofi, in care faci niste adancituri cu lingura, sa pui sosul.

Important: daca lasi ficatul la prajit prea mult, se intareste si capata o consistenta de cauciuc. La fel si daca ii pui sare cand este crud.

Astept impresiile si pozele voastre prin comentarii mai jos, sau prin e-mail:

randomfocafood[at]gmail[dot]com

Idei de la voi:

Andrei C. contribuie din nou (via Facebook) la imbunatatirea retetelor mele. Iata ce ‘tips’ ne-a dat pentru ficat:
1. inainte de a prepara ficatul, il poti tine in... lapte, la frigider, cca. 1-2 ore.
2. ficatul se poate cresta cu cutitul inainte de a-l pune in tigaie, iar in crestaturi poti pune bucatzele mici de kaizer afumat.
3. este FOARTE IMPORTANT paragraful pe care singura l-ai intitulat "Important". Eu l-as scrie cu majuscule. De ce? Simplu: de timpul de frigere/prajire depinde absolut toata savoarea ficatului.

Oltea S. (tot via Facebook), ne spune ca ficatul de porc este mult mai fraged daca inainte de prepare, il tineti 2-3 ore in lapte dulce. In cazul in care va grabiti, dati-l prin pesmet inaite de prajire.

No comments:

Post a Comment