Wednesday 31 December 2014

Friptură...

...de porc. Mușchi. Baițul este esential.



Iată cum îl faceți:

Cu cel puțin 24 de ore înainte să preparați friptura, o puneți la baiț. Eu am lăsat-o aproape două zile.

Baițul:

3 linguri sirop de arțar (sau miere)
3 linguri muștar dulce
o linguriță rasă Marmite sau Veggiemite (nu vă îngrijorați dacă nu aveți sau nu ați auzit de ele vreodată. Sunt făcute din extract de drojdie și se mănâncă mult în Anglia și fostele colonii engleze. Sunt foarte sărate, deci nu mai puneți sare dacă aveți Marmite)
3 linguri ulei de măsline
2 linguri boabe de muștar
o lingură boia dulce
o linguriță chimen măcinat

puțin cimbru uscat pentru presărat la final

Ce să faceți:
Amestecați bine ingredientele de mai sus până obțineți o pastă omogenă.

Puneți mușchiul de porc pe o folie de plastic (cling film) apoi ungeți-l din belșug cu baițul.

Presărați cimbru deasupra.

Împachetați și dați la frigider cel puțin 24 de ore.



No comments:

Post a Comment